Courtney Cox-Arquette

courtney cox arquette

Actrice en Regisseur
Cox begon haar acteercarrière met een korte rol in de soapserie As the World Turns en in The Misfits of Science (rond 1984), een kortlopende sf-serie over een groep wetenschappers. Hierin speelde ze naast Max Wright (Willy Tanner uit Alf). Door Brian De Palma werd ze uitgekozen om de fan te spelen die door Bruce Springsteen, haar oom van moeders kant, uit het publiek wordt getrokken in de videoclip van Dancing in the Dark. Na een aantal kleine rollen in televisieseries werkte ze mee aan Family Ties als vriendin van Michael J. Fox. Na het einde van Family Ties raakte haar carrière in een dip tot ze naast Jim Carrey in de film Ace Ventura: Pet Detective speelde. Een jaar later deed Cox auditie voor de rol als Rachel Green in de nieuwe sitcom Friends. Waar ze uiteindelijk werd gecast als Monica Geller. Nadat de serie Friends in 2004 afliep, duurde het 2,5 jaar voordat ze met een nieuwe serie op televisie kwam. Ditmaal als Lucy Spiller, de redactrice van magazine DirtNow, in de serie Dirt. Van deze serie was ze, samen met haar man, executive producer. Van 2009 tot 2015 speelde ze Jules in de serie Cougar Town. Cox is sinds enkele jaren ook bezig met regisseren en produceren. In 2014 maakte ze haar debuut met de film “Just Before I Go”, met in de hoofdrol Seann William Scott. Ze trouwde met acteur David Arquette op 12 juni 1999. Cox leerde hem kennen tijdens de opnames van Scream. Ze beviel op 13 juni 2004 van dochtertje Coco. In oktober 2010 werd bekend dat Cox en Arquette na elf jaar gingen scheiden. Op 28 mei 2013 was de scheiding definitief.

Website: https://courteney-cox.com/

Foto gekregen: 05 augustus 2003

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: