Tom Poston

tom poston

Televisie- en Filmacteur en Komiek
In 1950 kreeg Poston veel erkenning voor zijn komische rol als “de domme burgerman” in de Steve Allen-show. Voor zijn optreden in dat programma kreeg hij een Emmy. Daarna was hij vaak te zien op Broadway en was hij panellid voor een spelletjesprogramma en had hij rollen in de televisieseries To Tell the Truth en What’s My Line. Hoewel zijn televisie- en toneelcarrière voor de wind ging bleef zijn filmcarrière beperkt tot het spelen in enkele kleine komediefilms als Zotz en The Old Dark House in de jaren 60. Poston had rollen in verschillende televisieprogramma’s. In de jaren zeventig was hij regelmatig te zien in The Bob Newhart Show. Voor zijn optreden in die serie werd hij drie keer genomineerd voor een Emmy, maar hij won er geen. Poston was bevriend met Bob Newhart en samen zouden ze later nog twee keer in een andere serie te zien zijn, zoals Newhart. In de jaren 80 speelde hij de rol van Mr. Bickley in de televisieserie Mork & Mindy.
r.i.p. 30 april 2007

Website: https://www.imdb.com/name/nm0692976/

Foto gekregen: 13 oktober 2003

Geef een reactie