Tommy Hilfiger

tommy hilfiger

Modeontwerper
Bekend van zijn eigen merk Tommy Hilfiger. Hij begint zijn carrière in 1969 als verkoper van hippe kleding. Al snel opent hij zijn eigen winkel ‘People’s place’ in het noorden van de staat New York. Nadat deze zaken failliet waren gegaan, vertrok Hilfiger in 1979 naar New York om een carrière als een modeontwerper te beginnen. In de vroege jaren zeventig begon Hilfiger al te experimenteren met mode ontwerpen. Later verhuisde hij naar Manhattan. Na 5 jaar werkte hij al bij Murjani, de man achter de Gloria Vanderbiltjeans. Hilfiger werd steeds populairder en klom hoger op in het bedrijf waarvoor hij werkte. Door een grote groei ging het bedrijf naar de beurs. Tegen 1999 werd er meer dan een half miljard omzet geboekt met als gevolg dat ze het hoogst genoteerde kledingbedrijf op de beurs waren.

Website: https://www.facebook.com/tommyhilfiger/

Foto gekregen: 24 november 2003

Geef een reactie