Neve Campbell

neve campbell

Actrice
Ze won onder meer een Saturn Award voor haar hoofdrol als Sidney Prescott in Scream en Blockbuster Entertainment Awards voor het opnieuw vertolken van die rol in Scream 2 en Scream 3. Op haar negende werd ze lid van het nationale ballet van Canada. Na een aantal verwondingen stapte ze op haar vijftiende over op acteren. Haar eerste acteeroptreden deed ze in het theaterstuk The Phantom of the Opera. Op tv verscheen ze voor het eerst in de serie Catwalk. Haar ster begon te rijzen toen ze van 1994 tot 2000 een hoofdrol als Julia Salinger vervulde in de tiener-televisieserie Party of Five. Haar filmdoorbraak had zij met een rol in The Craft uit 1996.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0000117/

Foto gekregen: 16 december 2003

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: