Halle Berry

halle berry

Actrice en Model
Ze won in 2002 de Oscar voor beste actrice voor haar rol in Monster’s Ball. Ze was de eerste gekleurde actrice die deze Oscar won. Daarnaast kreeg ze meer dan 25 andere acteerprijzen toegekend, waaronder een Zilveren Beer (voor Monster’s Ball), een Emmy Award en een Golden Globe (beide voor Introducing Dorothy Dandridge). Op 3 april 2007 kreeg Berry een ster op de Hollywood Walk of Fame. Berry heeft een Engelse moeder en een Afro-Amerikaanse vader. Voor ze actrice werd, deed ze mee aan missverkiezingen, waaronder Miss Teen All-American. Vervolgens werd ze ook model. Berry deed in 1986 mee aan de Miss USA-verkiezing, waarin ze tweede werd.

Website: http://www.ultimatehalleberry.com/

Foto gekregen: 16 december 2003

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: