David Boreanaz

david boreanaz

Acteur
Al op jonge leeftijd besloot David Boreanaz dat hij acteur wilde worden. Na zijn afstuderen vertrok hij naar Los Angeles. Zijn eerste rol was als vriendje van Kelly Bundy in de serie Married With Children. In de serie ‘Buffy the Vampire Slayer’ kreeg hij een kleine rol, in het tweede seizoen werd hem een hoofdrol aangeboden. Na het derde seizoen kreeg hij zijn eigen serie: Angel, waarin hij de hoofdrol speelde, samen met Charisma Carpenter, die met hem ook drie seizoenen in Buffy speelde.
Na vijf seizoenen stopte de serie. Hij speelde ook in een aantal films, onder andere Valentine (2001), I’m with Lucy (2002) en The Hard Easy (2005). The Crow: Wicked Prayer (2005). Gedurende twaalf seizoenen speelde hij de rol van Special Agent Seeley Booth in de televisieserie Bones; de serie eindigde in 2017.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0004770/

Foto gekregen: 09 januari 2004

Geef een reactie