George Jones

george jones

Country Zanger
Jones heeft als solo-artiest, maar ook samen met andere artiesten zoals Johnny Paycheck, meer dan 150 hits gehad. Dit leidde tot grote erkenning onder muziekcritici en collega-muzikanten. Waylon Jennings schreef in zijn nummer It’s Alright: “If we all could sound like we wanted to, we’d all sound like George Jones.” Naast zijn muzikale carrière kende Jones een roerig leven. Hij haalde dikwijls de krantenkoppen met berichten over dronkenschap, diverse relaties (waaronder zijn huwelijk met Tammy Wynette) en geweld. Ook miste hij vele optredens, wat hem de bijnaam No Show Jones opleverde. In 1992 werd hij opgenomen in de Country Music Hall of Fame en in 2010 in de Texas Country Music Hall of Fame. Voor 2013 had Jones zijn laatste tournee gepland, waarna hij met pensioen wilde gaan.
r.i.p. 26 april 2013

Website: https://twitter.com/gjpossum

Foto gekregen: 19 februari 2004

Geef een reactie