Lou Diamond Phillips

lou diamond phillips

Acteur en Filmregisseur
In 1986 speelde hij in zijn eerste lowbudgetfilm, genaamd Trespasses. In 1987 speelde hij in de videoclip van Michael Jacksons liedje Liberian Girl. Philips’ grote doorbraak kwam toen hij een hoofdrol kreeg in de film La Bamba uit 1987, als de rocker Ritchie Valens. Alhoewel die rol hem veel positieve reacties van critici opleverde kostte het hem veel moeite opnieuw een hoofdrol in een grote Hollywoodfilm te krijgen. In 1988 en 1990 speelde hij samen met Emilio Estevez en Kiefer Sutherland in de cowboyfilms Young Guns en het vervolg Young Guns II. Philips raakte bevriend met Kiefer Sutherland, mogelijk dat hij daardoor in het eerste seizoen van 24 in 2002 een klein rolletje als bewaker van een geheime ondergrondse gevangenis kreeg.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0001617/

Foto gekregen: 07 april 2004

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: