Jason Biggs

jason biggs

Acteur en Komiek
Op 5-jarige leeftijd begon Biggs met acteren. In 1991 maakte hij zijn televisiedebuut in de serie Drexell’s Class. Het programma, dat werd uitgezonden door Fox, bestond maar korte tijd. Voor de zender HBO maakte Biggs een op die serie gebaseerd programma, The Fotis Sevastakis Story, maar vanwege licentieproblemen werd het nooit uitgezonden. In 1991 maakte Biggs ook zijn debuut op Broadway in het stuk Conversations with My Fahter. Die rol gaf Biggs de gelegenheid om te spelen in de soap As the World Turns. Hij werd genomineerd voor een Emmy voor Beste Jonge Acteur, het ging echter wel om een speciale prijs omdat As the World Turns overdag wordt uitgezonden en niet op primetime. In 1996 en 1997 ging Biggs naar New York University, maar al snel besloot hij zich weer op het acteren te richten. In 1997 was hij opnieuw te zien in een televisieserie, Camp Stories, maar ook die serie bestond maar korte tijd. In 1999 kwam de tienerfilm American Pie uit, over een groep jongens die ontmaagd willen zijn voordat ze van de middelbare school zijn. De film werd een enorm succes, Biggs won een MTV Movie Award en kreeg de bijnaam “that Pie-guy”, en dit eerste deel leidde tot nog drie vervolgen in 2001, 2003 en 2012.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0004755/

Foto gekregen: 09 april 2004

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: