Smashmouth

smashmouth

Rockgroep
Smash Mouth is een Amerikaanse rockgroep die in 1994 in San Jose, Californië werd opgericht door zanger Steve Harwell, gitarist Gregg Camp, bassist Paul De Lisle en drummer Kevin Coleman. De band legt zich toe op vrolijke poprock met invloeden van surf- en garagerock. Smash Mouth werd ontdekt door producent Eric Valentine, die een demo met twee liedjes produceerde. Met de demo ging de groep naar een lokaal radiostation in San Francisco, alwaar hun nummers regelmatig gedraaid werden. Na een optreden op een zomerfestival met No Doubt en Beck dook de groep de studio in voor de opnames van hun debuutalbum, Fush yu mang. Het album werd in 1997 uitgegeven door Interscope en de groep scoorde een grote hit met de single Walking on the sun. Op tournee werd toetsenist Michael Klooster aan de groep toegevoegd, gevolgd door percussionist Mark Cervantes.

Website: https://www.smashmouth.com/

Foto gekregen: 02 juli 2004

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: