Billy Sheehan

billy sheehan

Bassist
Is een Amerikaanse bassist, bekend van de bands Mr. Big en The Winery Dogs.
Hij is tevens bekend van onder anderen Steve Vai, Talas, David Lee Roth en Niacin. Hij heeft vijf keer de “Best Rock Bass Player” lezers poll van Guitar Player magazine gewonnen voor zijn “lead bass” speelstijl. Het repertoire van Sheehan omvat het gebruik van akkoorden , tikken met twee handen , rechtshandige “drie-vinger- plukken ” -techniek en gecontroleerde feedback. Sheehan’s eerste fulltime band was Talas, een powertrio met Dave Constantino op gitaar en Paul Varga op drums. De band speelde een mix van covers en origineel materiaal, en alle drie de instrumentalisten wisselden elkaar af op leadzang.

Website: http://www.billysheehan.com/

Foto gekregen: 22 juni 2004

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: