The Knack

the knack

voormalig Rockband
The Knack is een band die ontstond in Los Angeles. De bezetting was: Doug Fieger (zang, slaggitaar), Berton Averre (sologitaar, zang en toetsen), Prescott Niles (basgitaar, zang) en Bruce Gary (drums). Laatstgenoemde had midden jaren zeventig in de band van Jack Bruce gespeeld. Hun eerste single, “My Sharona”, in 1979 was meteen een schot in de roos. Het nummer stond 6 weken op nummer 1 in de Amerikaanse hitlijst en was zelfs de grootste hit van het jaar 1979 in de Verenigde Staten. My Sharona staat op hun debuutalbum, Get the Knack. “My Sharona” werd ook internationaal een hit. Met hun volgende albums en singles wisten ze dat succes niet te evenaren, waardoor de groep uiteenviel.

Website: http://www.theknack.com/

Foto gekregen: 19 november 2004

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: