Nick Faldo

nick faldo

Golfer
Op zijn palmares staan onder meer drie British Open-titels en drie Masters-titels.
Nick Faldo begint pas in 1971 met golf. Hij raakt geïnspireerd als hij op televisie ziet hoe Jack Nicklaus dat jaar de Masters wint. Hij leent wat golfclubs van de buren en gaat oefenen. In 1975 wint hij zowel het Engels Amateur Kampioenschap als het Britse Jeugdkampioenschap (onder 21 jaar). Faldo werd beroepsgolfer in 1976 en onderscheidde zich reeds snel op de Europese Tour. In 1977 was hij op eenentwintigjarige leeftijd de jongste speler ooit die deelnam aan de Ryder Cup.

Hij maakte deel uit van al de Europese Ryder Cup-teams tussen 1977 en 1997;
een record – voor Europeanen – van 11 deelnames.

Website: https://www.nickfaldo.com/

Foto gekregen: 19 november 2004

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: