Kastelruther Spatzen

kastelruther spatzen

Duitstalige Volksmuziek band
De band werd opgericht in 1975 door de muzikanten Karl Schieder, Walter Mauroner, Valentin Silbernagl, Oswald Sattler, Ferdinand Rier en Anton Rier, die al langer samen zongen. Al in 1977 verliet Anton Rier de groep en in 1979 vervoegde zich Norbert Rier als drummer bij de groep. In 1980 volgde Albin Gross Ferdinand Rief op aan de harmonica. In deze samenstelling verscheen in 1983 hun eerste plaat Viel Spaß und Freude. Dit jaar werd officieel als oprichtingsjaar vermeld. Sinds 1983 heeft Norbert Rier de leiding over de groep. De titel Das Mädchen mit den erloschenen Augen werd een hit en bezorgde de groep gelijk de eerste gouden plaat.

Website: https://www.kastelrutherspatzen.de/

Foto gekregen: 10 december 2004

Geef een reactie