Stephen J. Cannell

stephen j. cannell

Schrijver
Met aandacht voor een subtiele, karaktergestuurde schrijfwijze binnen het genreformaat, schiep of herschiep Cannell bijna 40 verschillende televisieseries zoals The Rockford Files, The Greatest American Hero, The A-Team, Wiseguy, 21 Jump Street, Silk Stalkings en The Commish. Hij heeft meer dan 350 afleveringen geschreven en produceerde of was leidend producent van meer dan 1500 afleveringen. Cannell heeft in zijn eigen serie Renegade (deze werd uitgezonden tussen 1992 en 1997) een bijrol gehad. Ook had hij een korte rol in een aflevering van Silk Stalkings, waarin een der karakters tegen hem zei: “Je lijkt precies op die schrijver van tv”, waarop Cannell antwoordde: “Dat hoor ik wel vaker”.
r.i.p. 30 september 2010

Website: http://www.cannell.com/

Foto gekregen: 24 februari 2005

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: