Mike Berry

mike berry

Zanger en Acteur
Aan het begin van de jaren 60 was Berry een tijdlang aangesteld in de geluidsstudio van de producer Joe Meek en speelde daarnaast vaak met de Outlaws, die onder andere als begeleidingsband fungeerden van Heinz Burt en deze ondersteunden bij zijn succesnummer Just Like Eddie. Net als Meek had ook Berry een zwak voor Buddy Holly. In 1961 publiceerde Berry de eerste eigen song Tribute to Buddy Holly, die in de UK-charts de 18e plaats bereikte. Daarbij werd hij begeleid door de Outlaws, waartoe Ritchie Blackmore en Chas Hodges behoorden. In de jaren 60 had hij verder twee kleine chartsuccessen, waaronder Don’t You Think It’s Time (1963, 6e plaats), waarbij hij qua stijl en uiterlijk vaak met Dave Berry werd verwisseld. Tussen beiden bestond echter geen verbinding. In de jaren 70 werkte Berry hoofdzakelijk als acteur voor de Britse televisie: met name werd hij bekend als Mr. Spooner in de sitcom Word u al geholpen? Daarna stond hij in augustus 1980 plotseling opnieuw in de charts met de song The Sunshine of Your Smile, geproduceerd door Chas Hodges.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0077634/

Foto gekregen: 15 april 2005

Geef een reactie