Alabama

alabama

Countryrock Band
De op omliggende boerderijen in het landelijke Alabama opgegroeide neven Randy Owen en Teddy Gentry musiceerden al sinds hun vroegste kindertijd samen. Later gingen ze een tijdlang gescheiden wegen en vervoegden ze zich bij verschillende bands. Op de high school ontmoetten ze de andere neef Jeff Cook, die ook al zijn eerste muzikale ervaringen had verzameld, meerdere instrumenten beheerste en bovendien optrad als diskjockey. In 1977 werd de bandnaam gewijzigd in Alabama.
In hetzelfde jaar werd bij GRT Records een platencontract getekend.
De eerste single I Wanna Be With You Tonight bereikte nipt de country top 100.
Kort daarna ging het label failliet. Alabama was echter nog contractueel aan het label verbonden. Het duurde nog twee jaar, voordat de vier muzikanten voldoende geld hadden verzameld, om zich te kunnen uitkopen. Opnieuw was het de drummer die opstapte. Rick Scott werd vervangen door de uit Massachusetts afkomstige Mark Herndon, die de band voorzag van rock-invloeden en daarmee een belangrijke bijdrage leverde aan de nieuwe, succes belovende sound.

Website: https://www.thealabamaband.com/

Foto gekregen: 15 augustus 2005

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: