Susan Schubert

susan schubert

Zangeres
Schubert behoort tot de Duitstalige minderheid van de Transsylvanische Saksen en verscheen op zevenjarige leeftijd voor het eerst op het podium. In 1976 won ze een hitcompetitie in Roemenië. In 1978 verhuisde ze naar Duitsland en werd in de jaren tachtig ontdekt door Bernd Opinioner. In 1985 nam ze deel aan de Duitse voorrondes voor de Grand Prix Eurovisie met de titel Verlangen naar een gevoel,
1991 met Du bist mehr en 1992 met Shalalaika . In 1997 probeerde ze het tijdens
de Grand Prix of Folk Music met Vino met Peppino en in 2004 met More than Anything in the World , maar ze kon hier de finale niet bereiken. Haar repertoire omvat hits, volksliederen, evergreens en melancholische liedjes.

Website: https://de.wikipedia.org/wiki/Susan_Schubert

Foto gekregen: 24 september 2005

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: