Tarja Halonen

tarja halonen

Advocate, Politica en voormalig President van Finland
Is een Finse politicus dievan 2000 tot 2012de 11e president van Finland was , en de eerste vrouw die de functie bekleedde. Ze kreeg voor het eerst bekendheid als advocaat bij de Centrale Organisatie van Finse Vakbonden (SAK ), en als parlementair secretaris vande premier (1974–1975) en als lid van de gemeenteraad van Helsinki (1977–1996). Halonen was een extreem populaire president en haar goedkeuringsclassificaties bereikten een hoogtepunt van 88 procent in december 2003. Ze stond algemeen bekend om haar interesse in mensenrechtenkwesties
en was in de jaren tachtig voorzitter van de Finse LGBT- rechtenorganisatie Seta,
en ze nam actief deel aan de discussie over kwesties als vrouwenrechten en de problemen van globalisering tijdens haar presidentschap.

Website: https://twitter.com/tarjahalonen

Foto gekregen: 15 oktober 2005

Geef een reactie