Kerri Pottharst

kerri pottharst


kerri pottharst back
back

voormalig Beachvolleyballer
Ze deed in deze laatste discipline in totaal driemaal deel aan de Olympische Spelen en werd met Natalie Cook in 2000 olympisch kampioen, nadat ze in 1996 brons hadden gewonnen. Daarnaast behaalde Pottharst in totaal 21 podiumplaatsen in de FIVB World Tour. Pottharst debuteerde in 1982 in de nationale ploeg. Ze ontwikkelde zich tot vaste waarde en werd aanvoerder van de selectie.
In 2003 kondigde Pottharst aan te stoppen met professioneel beachvolleybal waarna Cook verderging met Nicole Sanderson. Pottharst maakte echter een comeback en speelde in augustus 2003 nog drie toernooien met Angela Clarke, waarna ze in 2004 uitkwam met Summer Lochowicz. Het duo speelde negen toernooien in de World Tour met een vierde plaats in Mallorca als beste prestatie. Bij de Olympische Spelen in Athene werden Pottharst en Summer vervolgens in de achtste finale uitgeschakeld door Cook en Sanderson. Na afloop van de Spelen speelde Pottharst nog een toernooi met Sanderson waarna ze haar sportieve carrière definitief beëindigde.

Website: https://www.kerripottharst.com/ en https://www.nataliecook.com/

Foto gekregen: 05 februari 2008

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: