Toni Mang

toni mang

voormalig Motorcoureur
Toen hij 11 was had hij zijn eerste ervaring met motorfietsen op de DKW RT 125, maar al snel koos hij skibobbing als zijn favoriete sport. Hij was succesvol in deze sport en won op 16-jarige leeftijd zowel het Duitse nationale kampioenschap als het junior Europees kampioenschap skibobbing. Toch bleef de motorsport aan hem trekken en hij nam twee jaar later deel aan een 50cc- race op een Kreidler, hoewel hij vanwege mechanische problemen uit de race moest stappen. Begin jaren zeventig vormde hij samen met Sepp Schlögl en Alfons Zender de technische staf van de motorcoureur Dieter Braun. Ze bouwden uit Maico-onderdelen een eigen 250cc-racer, de SMZ (Schlögl-Mang-Zender), waarmee Braun goede resultaten scoorde.
In de Duitse Grand Prix van 1972 werd hij er tweede mee en in het wereldkampioenschap 250 cc eindigde hij met slechts drie races als twaalfde.

Website: https://www.motogp.com/de/riders/profile/Anton+Mang

Foto gekregen: 03 april 2008

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: