Lucinda Ruh

lucinda ruh

voormalig Kunstschaatsster
Is een drievoudige Zwitserse nationale gouden medaillewinnaar en voormalig competitieve kunstschaatsster. Ze is ook de professionele bronzen medaillewinnaar van 2000 en 2001. Ze staat bekend als de “Queen of Spin” vanwege haar uitzonderlijke spinvermogen en omdat ze een ballerina op ijs is. In april 2003 vestigde Ruh een Guinness-wereldrecord voor de meest continue spins (115) op één voet. Ze is de langste en snelste spinner op ijs ter wereld ooit met zes rotaties per seconde. Ze heeft ook meer dan twintig verschillende nieuwe spinposities gecreëerd die nu nodig zijn bij wedstrijden. Ze toerde met Stars On Ice, Champions on Ice en tal van andere wereldtours, live schaatsen op Seal, Aretha Franklin, Gloria Gaynor enz. Ze publiceerde ook haar boek Frozen Teardrop.

Website: http://www.lucindaruh.com/Lucinda/Welcome.html

Foto gekregen: 04 november 2008

Geef een reactie