Petra Pau

petra pau

Politicus
Sinds 2006 is ze vice-president van de Duitse Bondsdag. In 1983 werd Pau lid van de SED . Van januari tot oktober 1991 was zij voorzitter van de PDS-districtsvereniging Berlin-Hellersdorf en vervolgens plaatsvervangend regionaal voorzitter van de PDS in Berlijn. Toen André Brie moest aftreden vanwege zijn geheime Stasi-verleden, werd Pau in oktober 1992 tot regionaal voorzitter van de Berlijnse PDS gekozen. Ze bekleedde dit ambt tot december 2001, van 2000 tot 2002 was ze ook plaatsvervangend federaal voorzitter van de PDS . Pau behoort binnen haar partij tot het zogenaamde hervormingslinks en was ook lange tijd woordvoerder van de federale werkgroep burgerrechten en democratie.

Website: https://www.petrapau.de/aktuell.htm

Foto gekregen: 19 februari 2009

Geef een reactie