Roberto Blanco

roberto blanco

Schlagerzanger, Acteur en Amusementsartiest
In 1957 speelde Blanco een rol in de film Der Stern von Afrika (The Star of Africa). Zijn zangcarrière begon bij Josephine Baker . In de jaren zestig werd hij op zichzelf al een hit en verscheen hij in verschillende films – waaronder Johannes Mario Simmel schreef All People Will Be Brothers en de Erich Kästner- bewerking Three Men in the Snow. In 1969 won Blanco de Duitse “Schlager-Festspiele” met zijn lied “Heute so, morgen so” (vandaag zo, morgen zo). Daarna nam Blanco een aantal hitalbums op. Zijn muziekcarrière bereikte een hoogtepunt in 1972 met het nummer “Ein bisschen Spass muss sein” (A little fun must be) en “Der Puppenspieler von Mexiko” (The Puppeteer of Mexico). Sindsdien is hij op tal van muziek- en gevarieerde tv-shows verschenen, het vaakst op ZDF ’s Hitparade.

Website: https://roberto-blanco.de/

Foto gekregen: 20 februari 2009

Geef een reactie