Barbara Rütting

barbara rutting

Actrice, Politicus en Schrijfster
Rütting won de Duitse filmprijs als beste nieuwe actrice van het jaar in 1953. Ze was een ster van de Duitse cinema in de jaren vijftig en zestig, en trad op in Canaris met OE Hasse en in The Last Bridge met Maria Schell . In 1961 speelde ze de vrouwelijke hoofdrol als journalist in de Amerikaans-Duitse film Town Without Pity , met Kirk Douglas en Christine Kaufmann in de hoofdrol.
Na de jaren zeventig waren Rüttings film- en televisieoptredens sporadisch. In plaats daarvan concentreerde ze zich op haar carrière als schrijver van kinder- en lifestyleboeken. Ze werd ook een uitgesproken voorstander van milieubescherming en dierenrechten . Ze werd lid van de Alliance 90 / The Greens in de jaren tachtig en werd twee keer gekozen, in 2002 en 2008, in de Landtag van Beieren (Beiers parlement). Ze verliet de Groenen in 2009 en werd in 2016 lid van V -spartiet3.

r.i.p. 28 maart 2020

Website: https://barbara-ruetting.de/home/

Foto gekregen: 27 februari 2009

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: