Ridley Pearson

ridley pearson

Schrijver
Amerikaanse auteur van wereldwijde bestsellers, waaronder De pyromaan (Beyond recognition, 1997), De vrouwenhandelaar  (The first victim, 1999) en Rattenvanger  (The pied piper, 1998). Zijn verhalen, waarin meestal inspecteur Lou Boldt centraal staat, kenmerken zich volgens de uitgever door strakke plots, forensische details en een maximaal opgevoerde spanning, uitmondend in een adembenemende climax. Veel van Pearsons werk is naar het Nederlands vertaald.
Pearson was de eerste Amerikaanse auteur die de Fulbright Raymond Chandler Award won, een fellowship (studiebeurs) aan de Oxford University in 1991, een prijs die wordt uitgekeerd aan beginnende en bijzonder getalenteerde thrillerschrijvers.

Website: http://ridleypearson.com/

Foto gekregen: 02 mei 2009

Geef een reactie

%d