Billy Blanks

billy blanks

Fitness Goeroe, Martial Artist en Acteur
Blanks werd ingehuurd als bodyguard voor hoofdrolspeelster Catherine Bach tijdens het filmen van de Driving Force uit 1988 , die werd gefilmd in Manilla tijdens een tijd van politieke onrust. Blanks maakten indruk op de producenten en werden in een bijrol in het script geschreven. Dit leidde tot het werk van Blanks in verschillende martial arts-films, waaronder King of the Kickboxers en Bloodfist . Blanks verscheen ook in de openingsscène van Tony Scott ‘s The Last Boy Scout , waar hij een gedoemde profvoetballer speelt. Blanks speelde de kickboksinstructeur van Ashley Judd in Kiss the Girls ( 1997). Aan het eind van de jaren tachtig ontwikkelde Blanks de Tae Bo- training, terwijl hij een karatestudio runde in Quincy, Massachusetts.
Hij gebruikte onderdelen van zijn vechtsporten en bokstraining.
De naam is een samenvoeging van “tae” (zoals in taekwondo) en “bo” (zoals in boksen). Blanks opende een fitnesscentrum in Los Angeles om zijn nieuwe training
te onderwijzen. Later trok hij beroemde klanten zoals Paula Abdul aan,
en de populariteit van de training groeide snel en werd een popcultuurfenomeen nadat Blanks begon met het uitbrengen van massamarktvideo’s.

Website: https://www.taebonation.com/

Foto gekregen: 06 mei 2009

Geef een reactie

%d