Paulo Coelho

paulo coelho

Schrijver
Coelho schrijft over religie, over filosofie, over spiritualiteit, maar voelt zich niet verwant met een beweging als New Age. Zelfverwerkelijking is het centrale thema in Coelho’s werk. In zijn romans laten de hoofdpersonages alles achter zich om op zoek te gaan naar hun ware lotsbestemming. Coelho heeft het Paulo Coelho Institute opgericht dat voorziet in hulp en mogelijkheden voor de minderbedeelden in Brazilië, vooral kinderen en ouderen. Hij is geëerd met vele internationale prijzen,
waaronder de Crystal Award van het World Economic Forum voor zijn gehele
oeuvre en de Franse Ordre National de la Légion d’Honneur. In 2002 trad
Coelho toe tot de Academia Brasileira de Letras.

Website: https://www.facebook.com/paulocoelho/

Foto gekregen: 17 juni 2009

Geef een reactie

%d