Zoë Saldana

zoe saldana

Actrice
Na haar optredens met de theatergroep Faces was ze in 1999 in een aflevering van Law & Order . Haar filmcarrière begon een jaar later toen Center Stage (2000) een balletdanseres speelde. Saldana werkte in sciencefictionfilms en begon in 2009 met haar eerste van meerdere optredens als Nyota Uhura in de Star Trek -filmserie en haar eerste optreden als Neytiri in de Avatar -filmserie . Ze portretteerde Gamora in het Marvel Cinematic Universe , te beginnen met Guardians of the Galaxy (2014). Dankzij haar optredens in enkele van de meest opbrengende films aller tijden , zoals Avatar , Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame , is Saldana vanaf 2019 de op een na meest winstgevende filmactrice aller tijden.

Website: https://www.facebook.com/ZoeSaldana

Foto gekregen: 26 september 2009

Geef een reactie

%d