Annie Cordy

annie cordy
annie cordy
annie cordy back
back
annie cordy
annie cordy

Zangeres en Actrice
Ze nam meer dan 600 liedjes op, speelde in tientallen musicals en zeventien films. Ze verkocht wereldwijd meer dan vijf miljoen albums en singles en was vooral populair in Franstalig België en Frankrijk. Cordy was actief in de showbizz sinds 1950. Pas in de jaren tachtig verminderden haar activiteiten met gastrollen in televisiefilms en -series. In 1998 vierde ze de vijftigste verjaardag van haar loopbaan met twee uitverkochte avondvoorstellingen in de Olympia in Parijs. In 2005 verkreeg Annie Cordy persoonlijke adeldom met de persoonlijke titel van barones. Bij koninklijk besluit van 24 oktober 2013 werd ze bevorderd tot commandeur in de Kroonorde.
r.i.p. 4 september 2020

Website: http://www.annie-cordy.com/

2 Foto’s gekregen: 15 april 2011 en 14 mei 2014

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: