Baden Cooke

baden cooke

voormalig Wielrenner
Cooke begon op 11-jarige leeftijd met fietsen. Hij nam in 2002, 2003, 2004 en 2005 deel aan de Ronde van Frankrijk, namens het Franse team La Française des Jeux. In 2003 legde hij als topsprinter beslag op de groene trui van het puntenklassement, door in de laatste etappe op de Champs-Elysées zijn Australische concurrenten Robbie McEwen en Stuart O’Grady in de sprint te verslaan. In 2004 werd hij in hetzelfde klassement twaalfde. Hij behaalde brons op de Gemenebestspelen van 2002. Op Cookes palmares staan verder ook onder meer Dwars door Vlaanderen, de GP La Marseillaise en etappes in de Herald Sun Tour, de Vierdaagse van Duinkerke, de Tour Down Under, de Ronde van Zwitserland en de Ronde van de Middellandse Zee.

Website: https://www.instagram.com/baden_cooke/?hl=nl

Foto gekregen: 04 juni 2011

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: