Jacques Herb

jacques herb

Zanger
De zanger Jacques Herb werd in Rotterdam geboren. Hij was de jongste uit een gezin van dertien kinderen. Amper vijftien jaar oud monsterde hij aan bij de “wilde vaart” en liet in de diverse zeehavens zijn talent als zanger reeds horen. Hij begeleidde zichzelf daarbij op zijn gitaar. In 1970 won Herb met het eigengeschreven nummer De Toreador een talentenjacht in Scheveningen. Deze werd door de AVRO op televisie uitgezonden. Hierdoor kwam hij in contact met Pierre Kartner die vervolgens voor hem het nummer Manuela bewerkte, waarmee Herb een enorme hit scoorde.
Het nummer Maar een Man mag niet huilen was ook nog goed voor 80.000 singles. Hierna kreeg Herb nog enkele kleine hits.

Website: http://www.jacquesherb.nl/

Foto gekregen: 04 juli 2001

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: