Gianna Nannini

gianna nannini

Zangeres
In 1979 had ze haar eerste hit met het lied America van het album California. Vijf jaar later werd haar album Puzzle een groot succes in Italië maar ook in West-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In 1986 had ze in diezelfde landen een grote hit met Bello e impossibile. Het verzamelalbum Maschi e altri ging in ’87 één miljoen keer over de toonbank. Met het lied I Maschi, gezongen met een opvallend rauwe stem, van dat album nam Nannini in 1987 deel aan het Wereldsongfestival, de zangeres kon niet winnen, maar had wel een immense hit, in heel Europa, maar niet in Nederland, waar ze overigens wel een concert heeft gegeven: Utrecht, 22-11-1988.

Website: https://www.giannanannini.com/

Foto gekregen: 13 augustus 2011

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: