Alena Leonova

alena leonova

Kunstschaatsster
Ze begon op ongeveer vierjarige leeftijd met schaatsen. Haar moeder zag een aankondiging over kunstschaatslessen en meldde alle drie haar kinderen ervoor aan. Leonova’s jongere broer en zus stopten met kunstschaatsen, maar zij ging ermee door. Ze won in 2007 en 2008 de zilveren medaille bij de NK junioren en werd wereldkampioene bij de junioren in 2009. Vanaf datzelfde jaar werd Leonova, die tweemaal zilver en eenmaal brons won bij de Russische nationale kampioenschappen, regelmatig uitgezonden naar de EK’s en WK’s. In 2010 mocht Leonova Rusland vertegenwoordigen op de Olympische Winterspelen in Vancouver. Daar werd ze negende bij de vrouwen. Haar beste prestaties zijn een tweede plaats bij de WK 2012 en vierde plaatsen bij de WK 2011, EK 2009 en EK 2014.

Website: https://www.facebook.com/AlenaLeonovaOfficial/

Foto gekregen: 21 oktober 2011

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: