Appie Baantjer

appie baantjer

Schrijver
Op zijn zestiende ging hij werken in een handel in vetten en spijsoliën. In 1945 ging hij werken bij de Amsterdamse politie, nadat zijn vader daar voor hem had gesolliciteerd. Over die politieafdeling schreef hij later zijn eerste boek.
In de jaren erna schreef hij nog een paar boeken en begin jaren zestig bedacht Baantjer het personage De Cock dat hij op twee van zijn collega’s baseerde. In 1963 schreef hij zijn eerste boek over De Cock: De Cock en een strop voor Bobby. In totaal zijn er circa 70 boeken verschenen. Van deze boeken zijn er al ruim 7 miljoen verkocht en de televisieserie Baantjer werd op figuren uit de boeken gebaseerd.

r.i.p. 29 augustus 2010

Website: https://www.iamsterdam.com/en/see-and-do/things-to-do/museums-and-galleries/museums/appie-baantjer-museum

Foto gekregen: 18 januari 2005

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: