Shirley Jones

shirley jones
shirley jones

Actrice
Ze won in 1961 onder meer een Oscar voor haar bijrol als prostituee Lulu Bains in de dramafilm Elmer Gantry. Daarnaast werd ze in zowel 1961 (voor Elmer Gantry), 1963 (hoofdrol in de filmmusical The Music Man), 1971 als 1972 (beide keren voor haar hoofdrol in de komedieserie The Partridge Family) genomineerd voor een Golden Globe en in zowel 1970 (hoofdrol in de dramafilm Silent Night, Lonely Night), 2006 (bijrol in de televisiefilm Hidden Places) als 2010 (eenmalige gastrol in de dramaserie The Cleaner) voor een Primetime Emmy Award. Jones maakte in 1950 haar acteerdebuut met een eenmalige verschijning in de dramaserie Fireside Theatre. Haar eerste filmrol volgde in 1955, als Laurey in de muzikale western Oklahoma!. Jones kreeg in 1986 een ster op de Hollywood Walk of Fame. Jones had rollen in meer dan dertig films, meer dan vijftig inclusief televisiefilms. Daarnaast speelde ze eenmalige gastrollen in meer dan 25 televisieseries en vaker voorkomende personages in meer dan tien andere. Jones meest omvangrijke rol hierin was die als moeder van vijf Shirley Renfrew Partridge in de muzikale komedieserie The Partridge Family. Zij en haar stiefzoon David Cassidy zongen hierin (als enige castleden) hun liedjes zelf.

Website: https://www.shirleyjones.com/

Foto gekregen: 09 januari 2012 en 28 november 2013

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: