Klaus Hoffmann

klaus hoffmann
klaus hoffmann
klaus hoffmann
klaus hoffmann

Zanger en Acteur
Klaus Hoffmann begon zijn carrière als singer-songwriter eind jaren zestig in de alternatieve Berlijnse clubcultuur. Na in 1969 naar Afghanistan te zijn gereisd, begon hij een opleiding als acteur aan de Berlijnse Max-Reinhardt-Schule für Schauspiel. Sinds 1974 speelde Hoffmann in verschillende gerenommeerde theater- en televisieproducties. Hij werd beroemd door zijn vertolking van Edgar Wibeau in de verfilming van Ulrich Plenzdorfs Die neuen Leiden des jungen W. in 1976 , waarvoor hij verschillende Duitse filmprijzen won. Terwijl hij als acteur werkte, bleef Hoffmann een carrière als singer-songwriter nastreven. Hij bracht zijn eerste album uit in 1974 en heeft sindsdien meer dan 30 albums opgenomen. Hij treedt regelmatig live op en heeft verschillende prestigieuze Duitse muziekprijzen gewonnen.

Website: http://www.stille-musik.de/

2 Foto’s gekregen: 17 december 2011 en 08 juni 2012

Geef een reactie

%d