Ivo de Wijs

ivo de wijs

Cabaretier en Radiomaker
Samen met zijn hechte vriend Pieter Nieuwint (als componist, pianist en zanger), en met Richard Fritschy en Aggie Terlingen (deze laatsten werden later opgevolgd door Marnix Kappers) vormde hij tussen 1971 en 1980 de cabaretgroep Kabaret Ivo de Wijs. Samen met Don Quishocking vormde zijn groep de top van het Nederlandse cabaret, tussen Lurelei en Neerlands Hoop. Later schreef hij vooral teksten voor anderen, waarvan zijn werk voor Jasperina de Jong (De Gekkin van de Gracht) en Eric Herfst wellicht het bekendst is. De Wijs is tevens bekend van zijn medewerking aan
vele radio- en televisieprogramma’s, waarvan Vroege Vogels op zondagmorgen
het langst gelopen heeft (1985-2005).

Website: http://www.ivodewijs.nl/

Foto gekregen: 28 juli 2011

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: