Steve Redgrave

steve redgrave

gepensioneerde Roeier
Brits roeier, die tussen 1984 en 2000 tijdens vijf opeenvolgende Olympische Spelen goud behaalde. Met zijn vijf olympische gouden medailles en een bronzen medaille is hij de tweede succesvolste Britse olympische deelnemer aller tijden, na Bradley Wiggins met 7 medailles (waarvan vier gouden, één zilveren en twee bronzen).
Op de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles won hij goud in de categorie vier met stuurman samen met Martin Cross, Adrian Ellison, Andy Holmes en Richard Budgett. Samen met Andy Holmes won hij in 1988 in Seoel goud in de categorie twee zonder stuurman en brons in de categorie twee met stuurman Patrick Sweeney.

Website: https://steveredgrave.com/

Foto gekregen: 11 mei 2013

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: