Barbara Walters

barbara walters

TV Presentatrice en Schrijfster
In de Verenigde Staten wordt ze gezien als een invloedrijk en gerespecteerd persoon. Ze presenteerde verschillende ochtendshows, zoals ‘The View’ en ‘Today’. Haar bijnaam luidt ‘de koningin van de ochtendtelevisie’ (day time shows). Walters was nieuwslezeres bij de ochtendtelevisie. Voor NBC’s ‘Today’ presenteerde ze ruim tien jaar het ochtendjournaal. Daarna stapte ze over naar ABC’s 20/20, een nieuwsprogramma. Walters is de allereerste Amerikaanse nieuwslezeres die aan dubbelpresentatie (co-hosting) deed en de eerste vrouwelijke presentatrice in de VS die een ‘topsalaris’ verdiende. Walters kondigde aan dat zij in mei 2014 met pensioen zou gaan. In 2015 maakte zij echter nog enkele speciale uitzendingen; dit waren haar laatste optredens als gastvrouw op tv.

Website: https://twitter.com/barbarajwalters?lang=nl

Foto gekregen: 25 april 2013


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: