Gijs Wanders

gijs wanders
gijs wanders back
back

Presentator en Schrijver
Wanders begon als journalist bij de Winschoter Courant. Hier kreeg hij te maken met veel sociale onrust vanwege fabrieksstakingen. Oost-Groningen was in die tijd een bolwerk van het Nederlandse communisme. Na drie jaar vertrok hij om samen met zijn vrouw een wereldreis te maken. Hierna trad hij in dienst bij het Nieuwsblad van het Noorden. Omdat hij graag internationaal wilde werken nam Wanders na een jaar ontslag, om vanaf dat moment als freelancer te gaan werken. Hij maakte reportages in probleemgebieden, onder andere voor weekblad De Tijd, de VARA, de NOS en Avenue. In 1980 trad hij in dienst bij de NOS als medewerker en later eindredacteur van het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Website: https://www.gijswanders.nl/

Foto gekregen: 16 september 2011

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: